Sint Callistus ‘ziet ze vliegen’

Sint Callistus ‘ziet ze vliegen’

Op dinsdag 30 april brachten leden van Muziekkorps Sint Callistus Neerbeek en C.V. de Doorzetters Neerbeek  onder een stralende zon een gezamenlijk bezoekje aan NATO Air Base Geilenkirchen. Het begon om 12.00 uur met warm eten in het personeelsrestaurant op de basis. Om 13.00 uur kregen we vervolgens een briefing waar we ook een film te zien kregen. Van 14.30 tot 15.30 uur brachten we vervolgens een bezoekje aan het platform waar de vliegtuigen opstijgen en landen.
We hadden de hele middag mensen bij ons van de basis waar we al onze vragen aan konden stellen. Alle vragen werden ook netjes beantwoord.

Het was super interessant om een keer te zien en te horen waar deze vliegtuigen voor worden ingezet en hoe de vliegtuigen ons luchtruim in de gaten houden. Belangrijkste wat we deze dag geleerd hebben, dat je met de verkregen info over de basis, en het inzetten van de vliegtuigen gaat inzien hoe belangrijk ze zijn. En uiteindelijk meer begrip krijgt voor het “lawaai” dat deze vliegtuigen produceren.

Bekijk hieronder de foto’s van ons uitstapje:

Bekijk hieronder een kleine video-impressie van het bezoek aan het platform:


Muziekkorps Sint Callistus Neerbeek