Ein Doàdgewoon Verhaol

Ein Doàdgewoon Verhaol

Op zaterdag 14 september verleenden wij onze medewerking aan de eenmalige “totaal theater” voorstelling Ein Doàdgewoon Verhaol.

De bevrijding was een bijzondere mijlpaal voor heel Beek, maar dit optreden heeft ons ook weer later zien wat we allemaal kunnen.

Een aantal weken voor de zomervakantie kregen we bezoek van Jos en Jack, beide organisatoren van Beek herdenkt. Ze hebben ons toen voorgesteld aan het concept van ‘totaal theater’ en hebben ons gevraagd om deel te nemen. Twee leden van het bestuur, de dirigent en de twee afgezanten van Beek herdenkt zijn kort om de tafel gaan zitten om te kijken wat er precies onze rol zou zijn. We begrepen én voelden het uitzonderlijke karakter en gewicht van dit theaterstuk en er was snel de overtuiging dat we dit mogelijk gingen maken. Er moest wel snel gehandeld worden, want zowel voor als na de vakantie waren nog maar enkele weken om dit nieuwe repertoire vorm te geven.

Door de bevlogenheid van onze dirigent en de effectieve communicatie tussen de vereniging en de organisatie, was een concept-repertoire snel gemaakt. Onze dirigent heeft zich nog wat extra uurtjes ingezet om de partijen op maat te maken voor onze bezetting en passend in het theaterstuk. Er werd voor de vakantie nog hard gerepeteerd en een paar stukken werden als test gespeeld op Boete Blaoze.

Na de vakantie werden het aantal repetities nog wat verder verhoogd. Op vrijdagen werkten we muziek-technisch aan de stukken en op extra repetities in het Asta theater werd het ingepast in het stuk. Het onderdeel zijn van een grotere productie was een nieuwe, leerzame ervaring. Elke repetitie was weer net iets anders en beetje bij beetje werd het steeds meer een echt verhaal. Dit zorgde er wel voor dat tot in de generale repetitie van ons nog aanpassingen werd gevraagd. Dit heeft gezorgd voor vele potlood strepen en vele kleuren markeerstift op de partijen, maar dit hebben we met liefde gedaan! Het was af en toe vervelend om lang te moeten wachten (momenten dat we in het stuk niets te doen hadden), veel aan de stukken te moeten veranderen én op een heel klein stukje podium te moeten zitten, maar we wisten waarvoor we het deden.

Uiteindelijk hebben we een mooi stukje “totaal theater” kunnen neerzetten samen met een aantal andere Beekse verenigingen voor een heel bijzonder moment: 75 jaar bevrijding. De zaal was uitverkocht en we hebben tot nu toe alleen maar positieve kritieken in ontvangst mogen nemen. Alle muzikanten hebben hard gewerkt én zeker ook veel plezier gehad. We voelen ons erg voldaan en vereerd dat we dit hebben kunnen doen. We willen een paar mensen speciaal bedanken voor de tijd en aandacht die ze aan dit evenement hebben gestoken: Quincy (regisseur), Jacques Cuypers (dirigent), Jos (organisatie Beek herdenkt) en Astrid Offermans (muzikant/dirigente tijdens uitvoering).

Bekijk hieronder enkele foto’s van dit evenement:


Muziekkorps Sint Callistus Neerbeek