Krantenartikelen – Een geslaagde concertreis (1986)

Krantenartikelen – Een geslaagde concertreis (1986)

NEERBEEK – Van 19 tot 26 juli van dit jaar is fanfare St. Callistus uit Neerbeek op concertreis geweest naar Fulpmes in het Stubaital in de Oostenrijkse Tirol.

Na een vermoeiende maar goed verlopen reis kwam het gezelschap op zaterdag 19 juli in Fulpmes aan. Dat was rond de klok van 20.30 uur. Meteen na aankomst werd hen een uitstekend maal aangeboden door de organisatie van de feestweek, de ‘Kinder-Familiën Festwoche’. Speciaal voor die feestweek was St. Callistus naar Tirol afgereisd en meteen op de eerste dag moest al aangetreden worden voor een concert. Gelukkig had de vermoeidheid geen vat meer op de meegereisde muzikanten, want alles verliep naar wens en de vele aanwezige toehoorders waren duidelijk tevreden over de geboden muziek uit Limburg.Niet minder succes was voor de fanfare weggelegd toen de volgende dag een tocht werd ondernomen door de straten van Innsbruck. Die tocht vond zijn finale in een concert in het stadspark. Daar stonden enkele duizenden mensen te luisteren. Veel van die toehoorders waren met de fanfare meegelopen door lnnsbruck, duidelijk onder de indruk van de ten gehore gebrachte muziek. Zo mogelijk nog beter verging het St. Callistus op de vierde dag van het bezoek. Na genoten te hebben van de bergen en het natuurschoon dat zich daar bevindt op de derde dag, was iedereen weer op en top voor een concert samen met de fanfare van Fulpmes. Het was te wijten aan een dreigende regenbui dat niet veel toeschouwers het slot van het concert konden meemaken. Toch werd de achterblijvers nog een ‘zugabe’ geboden in de

Radetskymars, waarom de volhouders hadden gevraagd. De avond werd gezellig samen met de gast-fanfare doorgebracht nadat beide gezelschappen waren afgemarcheerd naar een gelegenheid. De gezelligheid vierde hoogtij in de plaats in de Oostenrijkse Tirol. Het ene bezoekje volgde het andere op en dat gold ook voor de concerten. Vooral de laatste dag van het bezoek was de moeite waard. De meegereisde dames uit Neerbeek deelden hun laatste presentjes van Limburgse bodem uit aan de gastheren en -vrouwen. Zo werden typisch Beekse spullen als Sicof-siroop en Sinte Lecie-koeken aan de omstanders uitgereikt. Ook andere produkten van vaderlandse bodem vonden gretig aftrek bij de Oostenrijkse gastgevers. Al met al kon St. Callistus terugzien op een niet alleen geslaagde concertreis, maar ook op een prachtig uitstapje in een van de mooiste gebieden van Europa. Eens te meer was gebleken dat Limburg zich met een van zijn regionale produkten, de fanfaremuziek, zeker kan laten zien in het buitenland en vooral in een land als Oostenrijk waar de fanfare- en vooral de blaasmuziek in hoog aanzien staan.

Muziekkorps Sint Callistus Neerbeek