Dirigent

Dirigent

JACQUES CUYPERS

Sinds 2012 is Jacques Cuypers de dirigent van muziekkorps St. Callistus Neerbeek. Daarvoor was hij ook al docent klein koper bij ons. Hij zal zich voorstellen door iets over zichzelf te vertellen en zijn blik op onze vereniging te werpen.

Opleiding & werkveld

Aanvankelijk ben ik afgestudeerd aan het Maastrichtse conservatorium als jazztrompettist, waarna ik me verder ben gaan verdiepen als componist en dirigent aan het conservatorium van Tilburg. Deze studies hebben er toe geleid dat ik actief ben in beide vakken. Op dit moment ben ik ook werkzaam bij een particuliere muziekschool in Aken: Freie Music Loft en de Bigband der RWTH Aachen. Inmiddels kan ik de trompet, bugel, trombone en bariton bespelen. Daarnaast is de piano mij ook niet onbekend en kan ik een heel klein beetje klarinet spelen.

De vereniging

Een muziekkorps is een ontmoetingsplek in een gemeenschap waar mensen wekelijks naar toe komen om te ontspannen door te musiceren. Ik vind het heel belangrijk om een fijne sfeer neer te zetten met goede muziek. St. Callistus is een kleinere vereniging waar mensen zich snel thuis voelen, als in een familie. Daarnaast gaan we uitdagingen niet uit de weg en vinden we altijd een eigen manier om dingen te doen. Wij kijken niet naar de onmogelijkheden, maar naar de mogelijkheden.

De uitstraling van het korps is anders dan voorheen. De betrokkenheid vanuit de gemeenschap voor het muziekkorps is volgens mij zeer zeker verbeterd. Qua bezetting zijn we gelukkig weer aan het groeien waardoor we makkelijker aan muziek maken toe komen. Als muzikaal leider zal ik er alles aan doen om het korps zowel in kwaliteit als in kwantiteit nog verder te laten groeien rondom een stevige kern muzikanten.

Het jubileumjaar

Het jubileumconcert op 1 juni 2018 was voor mij een groot hoogtepunt, maar ook alle repetities die wij met de 80 muzikanten hebben gehad. Mensen die graag naar ons toekwamen om muziek te maken, dezelfde passie delen. Heerlijk!

Slotwoord

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe fijn het bij ons is en hoe hard er gewerkt wordt om muziek mogelijk te houden in het dorp. Chapeau aan alle muzikanten en bestuur!

 

Muziekkorps Sint Callistus Neerbeek