Krantenartikelen – Concertreis Fanfare Sint Callistus (1986)

Krantenartikelen – Concertreis Fanfare Sint Callistus (1986)

NEERBEEK – De fanfare St. Callistus uit Neerbeek heeft van 19 juli tot en met 26 juli een concertreis gemaakt naar het Stubaital in Oostenrijks Tirol waar in Fulpmes gelogeerd werd. De vermoeienissen van de heenreis verdwenen spoedig toen bleek dat in Fulpmes een voortreffelijke maaltijd klaar stond.

Voor de eerste dag – zondag 20 juli – stond de opluistering van de opening der Kinder Familiën Festwochen Tirol ’86 te Fulpmes op het programma. Kinderen met ballonnen vergezelden het korps door de stadsrondgang. Het aansluitende concert door de fanfare viel bij de vele aanwezigen goed in de smaak.

INNSBRUCK
Voor de tweede dag was Innsbruck gereserveerd, waar in het Stadtpark geconcerteerd werd na een voorafgaande mars door de stad. Een tocht die voor de leden een belevenis werd, omdat duizenden fotograferende en applaudiserende mensen de Maria Hilferstrasze omzoomden.
Het openluchtconeert in het park werd een daverend succes met de nodige ‘Zugaben’ en toen als slot de Radetsky mars gespeeld werd, werd menig traantje weggepinkt.

 

PLATZCONCERT TE FULPMES
In samenwerking met de Musikkapelle Fulpmes werd woensdagavond, na van een vrije dinsdag te hebben genoten, een Platzconcert gegeven.

Dit concert, dat beslist de apotheose van deze concertreis genoemd mag worden, deed menigeen terugdenken aan 1977 in Helmond, toen daar de ‘blauwe wimpel’ werd behaald.
Een regendreiging deed enkele toehoorders vroegtijdig vertrekken, maar de blijvers kregen weer de gewenste ‘Zugaben’ en de Radetsky mars te horen tot slot.
Een gezellig samenzijn sloot de muziekavond te Fulpmes af.

STAMS EN SEEFELD
Ofschoon het donderdag regende waren de bezoeken aan het Stift in Stams en de plaats Seefeld goed gekozen programmaonderdelen. Een bezoek waard en na afloop scheen de zon weer!

De laatste dag in Fulpmes stond in het teken van gezellig Frühschoppen met muziek van de Neerbeeker Weekenders. De zon prikkelde de kapel voor het laatste muzikale hoogstandje van deze uitermate goed geslaagde concertreis.

Van Beeker bodem afkomstig werden door twee lieftallige dames namens de fanfare als geschenken aangeboden: Sicof-stroop, Hennekens Els en Sinte Lecie-koeken. Brand en Heineken en echte Hollandse kaas waren de buitenBeeker produkten die in de smaak vielen. De slotavond werd met gezellige citermuziek opgeluisterd. De hoteleigenaar gaf de fanfare een prachtige koe-bel mee als geschenk voor het verenigingslokaal.

Muziekkorps Sint Callistus Neerbeek