Bestuur

Bestuur

Intro

Iedereen is welkom en samen staan we sterk! Dat is de samenvatting van alles wat u hieronder gaat lezen. De gemiddelde leeftijd van de bestuursleden is de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald tot 48 jaar. Hoewel alle leden een belangrijke rol hebben in de vereniging, is het bestuur toch het gezicht van de vereniging. Daarom stellen de bestuursleden zich hieronder voor, zodat u een beeld krijgt van onze vereniging.

De drie dagelijks bestuursleden hebben elk een eigen mailadres.

De voorzitter: Monique Steijvers (voorzitter@sint-callistus.nl)

Muziek is voor mij altijd een belangrijke uitlaatklep geweest. Als kind wilde ik graag klarinet spelen, maar ik moest beginnen met blokfluit. Omdat ik een beugel zou krijgen, werd aangeraden om geen blaasinstrument te doen. Na 4 jaar pianoles ben ik daar mee opgehouden. Met de muzikale basis die ik inmiddels had, heb ik wel allerlei instrumenten opgepakt en met vrienden en vriendinnen muziek gemaakt. Toen mijn kinderen op blokfluitles gingen, besloot ik klarinet te gaan leren bespelen. Ik heb 11 jaar les gehad op de muziekschool en bijbehorende examens afgelegd. Vooral van het samenspel genoot ik, tijdens de afsluitende opvoeringen. Onze zonen hadden inmiddels de overstap gemaakt naar Sint Callistus, waar ze saxofoon en bugel leerden bespelen. De wijze waarop zij opgenomen werden in het korps en en de muzikale ontwikkeling die ze doorgingen, vond ik uniek. Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een sax opgepakt. Na één repetitie was ik verkocht en dat is nu alweer zo’n 8 jaar geleden.

Naast het samen muziek maken, vind ik de binding die het korps heeft met het dorp mooi. Daardoor kunnen we laten zien hoe leuk het is om samen muziek te maken en ik hoop dat dit ook anderen aanzet tot het bespelen van een instrument. Muziek maken is namelijk een sociale activiteit, maar het spreekt ook je intelligentie, emotie en creativiteit aan. Muziek maken is optimaal samenwerken, een competentie die in het dagelijks leven steeds belangrijker wordt. Voor Sint Callistus geldt ook dat iedereen meetelt en mee doet, naar eigen vermogen. We trekken ons aan elkaar op, we nemen iedereen mee. Dat vind ik belangrijk in een vereniging.

Het jaar waarin wij 80 jaar bestonden was voor mij als lid een bijzonder jaar. Eerst bezocht het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht onze vereniging. In een afgeladen sporthal De Haamen, voerden ze hun show “Missions” op. Met alle leden samen hebben we voor elkaar gekregen dat de avond soepel verliep, de bezoekers tevreden waren en het orkest en de crew-leden goed ontvangen en verzorgd werden. Het toppunt was de uitvoering met 80 muzikanten op 1 juni. Als kleine vereniging met 25 spelende muzikanten leek het onmogelijk om, zonder inhuur, 80 muzikanten op het toneel te krijgen. Maar 1 juni zaten we daar, 80 man en vrouw sterk, muziek spelend uit 80 jaar Sint Callistus. Inwoners van de gemeente Beek die 80 jaar werden in 2018, waren onze speciale gasten. Mevrouw Welzen liet zelfs haar eigen verjaardagsfeestje schieten voor ons feest!

De samenwerkingen met andere verenigingen, heb ik in 2018 zeer bijzonder gevonden. De carnavalsvereniging, Queensparade, Kindervakantiewerk, Krijgershofzangers, Gemengd Koor Neerbeek en al die leden van andere verenigingen die op 1 juni met ons op de bühne zaten. We hebben veel nieuwe vrienden gemaakt.

Halverwege 2018 heb ik besloten het voorzitterschap op me te nemen, omdat ik vind dat een dorp een muziekvereniging verdient. Een vereniging die zich inzet voor (activiteiten in) het dorp en die iedereen de mogelijkheid biedt om muziek te maken. Als voorzitter wil ik vooral bijdragen aan het plezier in deze vereniging én aan de samenwerking met andere verenigingen en organisaties. Dat ik dat mag doen samen met Ben, Devin, Gerly en Miranda maakt deze functie alleen nog maar mooier!

De secretaris: Miranda de Jongh-Sanders (info@sint-callistus.nl)

De penningmeester: Gerly Nijssen (penningmeester@sint-callistus.nl)

Algemeen bestuurslid: Devin Lemmens

Op 12-jarige leeftijd ben ik begonnen op keyboard bij het muziekkorps, nadat ik mijn toenmalige leraar op de ‘back 2 school’ party op BS de Bron had zien spelen. Inmiddels ben ik overgestapt op piano en (melodisch) slagwerk. Ik vind muziek maken niet alleen heel leuk, maar ook erg belangrijk voor je persoonlijke ontwikkeling. Het is daarom ook heel belangrijk dat onze muziekvereniging zich blijft inzetten voor laagdrempelige muziekeducatie in Neerbeek.

Ik hoop, als jongste bestuurslid, te zorgen voor vernieuwing en modernisering van het korps. Op die manier kunnen wij meer mensen enthousiast maken om muziek te maken, want nog steeds te weinig mensen doen dit. Het korps is al een stuk moderner dan een aantal jaar geleden, maar er zijn nog een heleboel aandachtspunten die het bestuur gaat oppakken!

Ik heb tijdens het 80-jarig jubileum onderdeel mogen uitmaken van de organisatie en dat was als 17-jarige best bijzonder. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar ook veel opgeleverd. Een bijzonder moment was toen de luchtmacht met twee grote vrachtwagens materiaal kwam aanleveren en in sporthal 2 van De Haamen alles ging opbouwen. Toen had ik het gevoel ‘het is ons echt gelukt’.

Het laatste wat ik de lezers zou willen laten weten is dat het korps de laatste jaren erg veranderd is. We zijn ons gaan focussen op een doel: samen, gezellig muziek maken! En ik moet zeggen, dat gaat heel goed!!!

Algemeen bestuurslid : Ben de Loo

Ik ben nu ongeveer 8 jaar lid van Callistus. Ik ben begonnen als trommelaar en later is hier drummen bijgekomen en daarna eigenlijk alles wat met percussie te maken heeft.

Ik vind dat Callistus weer een begrip in het dorp en omgeving moet worden. We zijn al op de goede weg, maar moeten ons nog nadrukkelijker manifesteren. We moeten nog meer een “smoel” krijgen. Zo worden wij ook weer een interessante partij voor potentiële muzikanten om lid te worden. Ook voor onze eigen leden moeten we het nog interessanter maken door als vereniging voor (nog meer) afwisselende activiteiten te zorgen, die niets met muziek te maken hebben. Op deze manier is men niet alleen bij onze vereniging om samen leuke muziek maken, maar is men ook graag lid om leuke activiteiten te doen. Ik hoop, als bestuurslid, het bovenstaande te kunnen bereiken.

Het meest bijzondere van het jubileumjaar is toch wel het 80-jarig concert van 1 juni 2018, en het organiseren van het concert op 14 april 2018 van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Als slot zou ik nog graag willen benadrukken dat ik hoop dat de naam Callistus weer volop door het dorp gaat klinken.

Muziekkorps Sint Callistus Neerbeek