A song for health

A song for health

Het verhaal achter het filmpje

13 maart moest het bestuur het moeilijke besluit nemen dat repetities vanaf dat moment niet meer mogelijk waren voor een nog onbekende periode. Maatregelen werden snel uitgewerkt en gepubliceerd zie dit artikel. Niet veel later zijn we ook op zoek gegaan naar “alternatieve repetitievormen”. Repeteren via videobellen hebben we al snel moeten uitsluiten. Door vertraging en ruis is het onmogelijk om daadwerkelijk samen te spelen. In de eerste weken hebben leden zelfstandig gewerkt aan het repertoire, maar uiteindelijk waren ze hier wel op uit gekeken. Een van de mogelijke alternatieven was om iedereen thuis een filmpje op te laten nemen en dit daarna samen te voegen. Toen bestuur en dirigent dit als eerste alternatief wilden omarmen, is het balletje snel gaan rollen. In een week tijd heeft de dirigent alle partijen uitgewerkt en een soundtrack gemaakt waarop leden konden meespelen. De leden kregen een week de tijd om te oefenen en ondertussen is de dirigent op zoek gegaan naar de beste manier om de filmpjes te laten aanleveren en verwerken. Voor hem was dit namelijk ook de eerste keer dat hij zo’n project heeft gedaan. In de wekelijkse nieuwsbrief werd een korte instructie gezet en zo geschiede; 3 weken na het eerste idee had alle leden (met de technische mogelijkheden) een filmpje aangeleverd. Het waren zoveel filmpjes en audiobestanden dat het videobewerkingsprogramma oneindig vaak is vastgelopen, maar na iets meer dan een week bewerken, was het klaar.

Het filmpje is eerst met de leden gedeeld. Iedereen was razend enthousiast over het eindresultaat. We hebben van iedereen de eerste inzending gebruikt. Dus geen “een valse nooit doe maar opnieuw” of “je haar zit niet netjes” of “je hebt in de verkeerde richting gefilmd”. Nee, de eerste inzending na een korte uitleg en ongeveer 2 weken na het voor het eerst zien van de partij. Het is 100% Callistus en daar zijn we trots op.

Heel bijzonder is natuurlijk ook de titel: a song for health. We hebben natuurlijk al geklapt voor de zorg en we blijven ons aan alle maatregelen houden zo lang dat voor hen nodig is. We hopen met dit filmpje nog wat extra liefde te verspreiden. Doe jij mee? Het filmpje is op facebook en instagram te vinden en we hopen dat jullie het willen delen. En voor mensen zonder facebook of instagram is het filmpje hieronder te zien.

Meer informatie

Zeer binnenkort zal op de voorpagina van onze website een artikel komen over alles wat we de afgelopen weken hebben gedaan. We hebben namelijk absoluut niet stil gezeten. Hoewel we het vast via social media zullen aankondigen, is het dus zeker aan te raden onze website in de gaten te houden.

We hebben intern veel gedaan, maar activiteiten hebben we moeten staken. Daardoor én het feit dat we een paar maanden geen oud papier hebben opgehaald, zijn we veel geld misgelopen. Je kan helpen door online aankopen via sponsorkliks te doen (klik hier voor uitleg). Ook direct doneren of sponsoren is mogelijk. Stuur dan een mail naar info@sint-callistus.nl of app naar 0683500563. Ook meer informatie over het filmpje, lidmaatschap of andere zaken kan via die kanalen verkregen worden.

 

Muziekkorps Sint Callistus Neerbeek